På resande fot

Att besöka nya platser är något jag verkligen tycker om att göra. Jag kan inte riktigt beskriva varför det intresset vuxit sig så stort. Under de senaste åren har jag börjat ta vara på vårt eget land, jag har utforskat mer av Sverige. Det är egentligen ganska sjukt att jag inte har gjort det tidigare, för Sverige är extremt fint. När jag besöker nya platser brukar jag passa på att lyxa till det genom att bo på hotell.

Jag tror inte att jag ens behöver nämna hur mycket bättre det känns att sova i en skön säng istället för på en campingplats. Utöver en skön toalett finns det även lite mer bekvämligheter, såsom frukost, fräsch toalett och dusch, kök och andra nödvändigheter. Det finns kanske också på en camping men inte i lika stor utsträckning, du kan inte förvänta dig det allra fräschaste och bästa när du campar.

Genom att bo på hotell kan du dessutom komma med enbart din packning. Många campingar erbjuder stugor men vissa erbjuder enbart platser till husbilar, husvagnar och tält. Det kan därmed bli ett betydligt mycket större projekt att campa. Att ta in på ett hotell på Tjörn kan därmed kännas både lyxigare och bekvämare. Givetvis finns det för- och nackdelar med alla typer av boenden på resan.

Men Sverige är mer än bara hotell och fina vyer, det finns massor av spännande aktiviteter som du kan ta del av. Du kan till exempel åka på vandringar, cykla eller paddla. Det finns också en hel del sevärdheter som du kan besöka. Sverige är ett fantastiskt land för dem som vill utforska det. Om ni frågar mig är det konstigt att vi inte tar bättre vara på vårt land, många åker hellre utomlands. Så om du ännu inte planerat något inför semestern kan jag rekommendera dig att ta in på ett hotell på Tjörn och ta vara på vår natur.