Så här slipar man golv

Välkommen till bloggen om hus och hem, idag kommer vi ha en lektion i golvslipning. För jag har slipat golv flera gånger både hos mig själv och hos vänner och bekanta i Solna, och vet hur detta jobb ska göras. Vi ska kolla igenom steg för steg hur man slipar golv, följer du denna instruktion kommer du får golv som ser ut som nya!

1. Det första steget är att se till att du har alla verktyg som behövs för din golvslipning. Det är en bra idé att börja med att städa arbetsområdet, så att du har gott om utrymme och kan röra dig fritt, utan att behöva oroa dig för att flytta möbler eller andra saker.

2. När arbetsområdet är rent och organiserat bör du börja förbereda din sliputrustning. Börja med att välja en slipmaskin som har funktioner för justerbar hastighet samt högkvalitativa borstar som hjälper till att avlägsna damm och skräp från golven när du slipar dem.

3. Därefter vill du ta på dig skyddsutrustning, till exempel skyddsglasögon och gamla kläder som kan bli smutsiga eller till och med trasiga under slipningen. Du kommer att du bör också ha kraftiga arbetshandskar för att skydda händerna från splitter eller andra skador när du slipar.

4. När du är helt inställd och redo att börja börjar du med att svepa över golvet lätt med slipmaskinen för att ta bort allt skräp och damm. Det är viktigt att göra detta innan du börjar slipa på allvar, eftersom det hjälper till att se till att dina golv får en jämn och konsekvent yta när allt är klart.

5. När du fortsätter att slipa, se till att vara uppmärksam på riktningen på fibern i dina golvbrädor; slipa alltid i en riktning (antingen längs eller tvärs över) snarare än fram och tillbaka, eftersom detta kan leda till ojämna efterbehandlingsresultat.